Tennisalbue

Tennisalbue "lateral epicondyalgi" rammer ikke bare tennisspillere. Den kan ramme folk innenfor andre idrettsgrener og folk som utfører gjentatte, ensformige bevegelser på jobben.

De musklene som strekker fingrene ut og bøyer håndleddet bakover springer ut fra et lite knokkelutspring på yttersiden av albuen. Ved en tennisalbue vil man ha smerter i dette området. Smertene kan eventuelt stråle opp i overarmen og ned langs yttersiden av underarmen.

Smertene skyldes små brister i det bindevevet som holder musklene på plass. Vevet blir irritert og det oppstår en betennelsestilstand uten bakterier. Lidelsen oppstår sannsynligvis som følge av en overbelastning av vevet i området.

Lidelsen rammer som oftest personer i 40 års alderen eller eldre. Kvinner rammes oftere enn menn. Lidelsen kan gå over av seg selv, men hos enkelte kan smertene vare i over fem år. Behandling av området kan minske smertene vesentlig, men man må være forbredt på at det kan ta lang tid rehabilitere en ekte tennisalbue.

Symptomer:

 

Plagene starter som regel med gradvis økende smerter omkring knokkelutspringet på yttersiden av albuen. Det er ømt hvis noen trykker på området. Hvis man bøyer håndleddet oppover med litt motstand, vil man kjenne smerter svarende til knokkelutspringet.

Smertene kan etter hvert stråle opp i overarmen og ned langs yttersiden av underarmen. Det kan komme en svakhetsfornemmelse i håndleddet, slik at det kan være vanskelig å gjøre ting som krever at man bruker kreftene i hånden.

 

 

Eirik Bruset, bruset.eirik@gmail.com, tlf: 456 100 11,Gamle Drammensvei 98, 3420 Lierskogen