Diagnoser

Prolaps

Ryggsøylen består av ryggvirvler med tilstøtende bruskskiver mellom virvlene. Skivene(Discus intervertebralis) er viktige for å dempe støt, og for at virvlene skal kunne beveges i forhold til hverandre slik som når vi krummer ryggen.

Les mer..

Ischias

Symptomene ved ischias skyldes irritasjon av en eller flere nerverøtter i ryggen. Årsaken er oftest trykk mot røttene fra omliggende vev.

Les mer..

Kink i nakken

Medisinsk kalles denne tilstanden for akutt torticollis. Kjennetegn for tilstanden er smerter i nakke og skuldre hvor nakken er låst i en skjev stilling og bevegesle fører ofte til smerter.

Les mer..

Krystallsyken

Krystallsyken ( BBPV; Bening Posisjonell Paroxysmal Vertigo)

Krystallsyken er trolig en av de vanligste årsakene til anfallsvis svimmelhet, denne tilstanden rammer oftest kvinner, særlig i aldersgruppen over 40 år.

Les mer..

Låsning

Låsning eller "segmentell dysfunksjon" kan oppstå i alle kroppens ledd. Det er klart vanligst å se langs ryggraden, men kan oppkomme i både fot og håndledd.

Les mer..

Lumbago

Lumbago er en diagnose og samlebetegnelse på mange tilstander som har til felles at de gir smerter i (lumbalcolumna)  korsryggen

Les mer..

"Musearm"

"Musearm" er en meget vanlig diagnose, som ofte sees hos kontorarbeidere med mye statisk jobb. 

Les mer..

Tennisalbue

Tennisalbue "lateral epicondyalgi" rammer ikke bare tennisspillere. Den kan ramme folk innenfor andre idrettsgrener og folk som utfører gjentatte, ensformige bevegelser på jobben.

Les mer..

Eirik Bruset, bruset.eirik@gmail.com, tlf: 456 100 11,Gamle Drammensvei 98, 3420 Lierskogen