Redcord

Redcord har utviklet en ny behandlingsmetode for muskel- og skjelettplager – Neurac.

Målet er å aktivere de deaktiverte musklene og gjenopprette normal funksjon

Studier viser at hjernen begrenser signalstrømmen til enkelte muskler ved smerte og/eller inaktivitet. Dette nedsetter samspillet mellom muskelgruppene og kan tvinge andre muskler til å jobbe ”overtid”. Dette vil igjen medføre stivhet, vedvarende smerte og nedsatt funksjon.

Redcords kunnskap og utstyr blir også brukt som en effektiv metode for funksjonell stryketrening og skadeforebygging blant så vel mosjonister som toppidrettsutøvere.

Ved behandling av weak-links er det viktig å fokusere på normalisering av bevegelsesfunksjonen mellom det valgte området og å få gjenopprettet normal signalstrøm fra hjernen til de musklene som skal stabilisere og bevege disse strukturene. 

Ved spesielle undersøkelser, kalt ”weak link testing”, søker vi å kartlegge hvilke muskler som ikke er i stand til å utføre sin del av ”jobben” når f.eks skulder/hofte skal beveges. Dette danner så grunnlaget for behandling med Neurac metoden. Her benyttes Redcord slyngeapparatur for å utføre smertefrie øvelser for det valgte området. 

Eirik Bruset, bruset.eirik@gmail.com, tlf: 456 100 11,Gamle Drammensvei 98, 3420 Lierskogen